Eventyrlig kunst og street art på Mississippi
13-09-2017 14:00

Eventyrlig kunst og street art på Mississippi

Fredag den 8. september er der fernisering kl. 16.00-18.00. Udstillingen kører frem til søndag den 8. oktober. I hele udstillingsperioden er der åben fredag, lørdag og søndag kl. 13.30-17.00.

På udstilling K6 repræsenteres kunstnerne: Ricard Holmes, Gitte Brinch Knudsen, Birgit Traberg Sørensen, Peter Møller og Jette Löwen.

Richard Holmes kommer fra Thisted, men er født i England. Han flyttede til Danmark i 2001, da politiet i England blev meget ”interesseret” i hans graffiti. Holmes har i dag bevæget sig fra graffiti til street art. 

Richard Holmes vil være at finde i stuen sammen med keramiker Jette Löwen, der udstiller hendes eventyrprinsesser.

Hvis man tror, at keramisk kunst handler om former som vaser, kander og skåle, skal man tage et kig på Jette Löwens værker, der er lavet i stentøj og porcelæn, da kan man se, at man er så langt fra det traditionelle kunsthåndværk, som man overhovedet kan komme. Jettes Löwens tableauer stimulerer og leger med fantasien.

På første sal finder vi keramiker Gitte Brinch Knudsen, der udstiller hendes halvkugler. Gitte har produceret 120 halvkugler, der repræsenterer 120 forskellige sjæle og personligheder.

Historien bag Gitte Brinch Knudsens halvkugler er, -Engang var mennesker kuglerunde. Vi var sat sammen mand/mand, kvinde/kvinde og mand/kvinde. Vi havde fire arme på den runde krop. Vi havde også fire ben, to ansigter og to kønsorganer. Vi havde nok i os selv. Guderne kedede sig gudsjammerligt, så under en fest i himlen besluttede de, at Zeus skulle stige ned til jorden. Han skulle medbringe et hestehår og med dét dele alle kuglerne til halvkugler. Det gjorde han. Næste morgen da guderne vågnede af deres rus og kiggede ned på jorden, var der ragnarok, og det har der været lige siden. Halvkuglerne styrtede rundt og ledte efter deres bedre halvdel, deres sjæleven, så de kunne blive hele og runde igen.

Gitte Brinch Knudsen vil i forbindelse med ferniseringen også præsentere hendes nye bog, der fortæller om de 120 forskellige halvkugler.

Gittes halvkugler vil blive udstillet sammen med billedkunst af Birgit Traberg Sørensen og Peter Møller.

Peter Møller udtrykker det sådan omkring sin kunst; ”Himmelråbende energi og stille poetisk hvisken. Når jeg arbejder med maleriet handler det i høj grad om intuition, samspil og hengivenhed - at blive ét med maleriet og være fysisk i maleriets tilblivelse, forvandling og rytme. Et maleri skal have toner, stoflighed, rytmer og temposkift, - så opstår fortællingen.”

Birgit Traberg Sørensens malerierne af træer har noget overjordisk over sig og tages skridtet fuldt ud, bliver billederne rene fantasiprodukter, hvor alt kan ske, og alt er muligt. Med en palet af varme tropeagtige farver og med motiver som eksotiske fugle, paladser, sommerfugle, blomster og himmelstræbende tårne forlader vi det nøgterne hverdags Danmark og træder ind i fantasiens grænseoverskridende rige. Det rene eventyr.

Så der venter de besøgende på Mississippi masser af keramik og eventyrlige oplevelser.